top of page

Bebek arabası (Puset) seçerken dikkat edilecekler listesi


Bir çok annemizden bebek alışverişinin en zor kısmının bebek arabası olduğunu duyuyoruz. Her annenin beklentisi, yaşam tarzı farkı nedeniyle bebek arabasındaki beklentilerinin öncelik sırası yer değiştirebilir. Ancak bizim de gözlemlerimize göre genel olarak öncelik sırası değişse de beklentiler temelde aynı. Bizim gözümüzden bebek arabanızı seçerken mutlaka göz önünde bulundurmanızı önerdiğimiz temel noktaları ise aşağıda bulabilirsiniz:


  • Eğer toplu taşıma kullanıyorsanız, sizin için en büyük öncelik pratik katlanabilen ve hafif formlu bir bebek arabası olmasıdır. Hatta bebek ile birlikte hızlı ve güvenli bir şekilde kaldırılabilen bir bebek arabası hayatınızı büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.

  • Yine eğer toplu taşıma veya taksi kullanan bir anne iseniz, tek elle katlanan bir bebek arabasına sahip olmanız önemli olabilir. Böylede arabanızı katlamak için bebeğinizi önden taksiye oturtmak veya kucağında tutması için güvenli bir 3. kişiden yardım almak durumunda kalmamış olursunuz.

  • Eğer kendi aracınızı kullanıyorsanız ve bagajınız yeterince geniş ise yüksek veya iki parçalı bebek arabalarını tercih edebilirsiniz.

  • Tercih edeceğiniz bebek arabasının tümseklerdeki performansı önemlidir. O nedenle bebek arabanızı seçerken arabanın tekerleklerini test etmeye çalışın. Genelde hava içeren tekerlekler daha kolay sürüş sağlar.

  • Bebek arabanızın tek elle sürülebilir olması yine sizin için önemli olacaktır. Bazen diğer elinizde çanta, poşet vb. taşımanız gerekecektir.

  • Bebek arabanızı çok amaçlı kullanabileceğiniz şekilde iyi bir sepeti olduğuna emin olun. Bu size çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Böylece poşetinizi, elinizde taşımak istemediğiniz kabanınızı, bebek eşyaşarınızı kolayca koyup taşıyabileceğiniz bir aracınız olacak.

  • Son olarak, pusetinizin kumaşının kolay çıkarılıp takılması, yıkayıp temizlenebilir olmasına dikkat etmelisiniz.

Deneyimli annelerimizin önerilerini yorum kısmına bekliyoruz😊

Şimdiden tüm annelerimize kolaylıklar dileriz!


18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page